Bölüm 1 SEO TEKNİKLERİ (Seo Bizim İşimiz)

Bir önceki makalemi Sitenize Seo Yapmak makalemize buradan ulaşabilirsiniz..


Arama motorlarından gelen ziyaretçilerinizi arttırırsanız, onları potansiyel müşterilere ya da sitenizin takipçilerine dönüştürebilirsiniz. SEO teknikleri 2 türlüdür: site içi ve site dışı metodlar. SEOda başarılı olmak istiyorsanız ikisine de önem vermelisiniz. Çoğu kişi site içine hiç önem vermez, sadece site dışı tekniklerle yükselmeye çalışır ve Google algoritma güncellemelerinde de genelde sıralamadan kayboluyorlar.

Site içi SEO yapmak:

Buna bazen de On-Page SEO derler, ama biz site içi SEO diyelim. Site içi SEO yapmak için sitenizi arama motoru dostu yapmalısınız. Site içi SEO tekniklerine sitenin alan adı ismi de girer. Bu yüzden sitenizle uyumlu domain seçin. Aynı zamanda buna HTML koduna meta etiketleri eklemek de dahildir. Yani sitenizin bilgilerini içeren başlık, açıklama ve anahtar kelime etiketlerini en iyi şekilde ayarlamanız gerekiyor. İçeriklerinizin başlıklarını, site içeriklerinizi, sitenizin hızını, anahtar kelimeleri, site gezinmesini (navigation) ve sitenin tasarım yapısını optimize etmelisiniz. Sadece site içi SEO yaparak arama motorlarında yükselemezsiniz, bu genelde arama motorlarının sitenizi rahatça tarıyabilmeleri ve indekslemeleri için yapılır. Başlıkları en iyi şekilde optimize ederseniz arama motoru sonuç sayfalarında tıklanma oranınızı arttırarak trafiğinizi arttırabilirsiniz, yani eğer anahtar kelimede 8.sıradaysanız ve başlığınız üsttekilerden daha çarpıcı ise o zaman kullanıcılar sizin sitenize tıklayabilirler.

Site dışı SEO yapmak:

Bu da en önemli olanıdır. Site dışı SEO yapmak için sitenizin dışında diğer sitelerden bağlantılar alarak arama motorlarında sıralamalarda yükselebilirsiniz, trafiğinizi ve arama motorlarında görünme oranını arttırabilirsiniz. Tabi çok dikkatli olmak gerekir, çünkü eğer yanlış bir teknik uygularsanız sıralamada yükselmek yerine tamamen kaybolabilirsiniz. Önceden sitenizi web dizinlere ekleyerek kaliteli backlink (sitenize gelen bağlantı) kazanabilirdiniz, ama artık Google web dizinlerin çoğunu kara listeye aldı, eğer kalitesiz web dizinlere eklerseniz veya aynı anda birçok web dizinlere sitenizi eklerseniz o zaman siteniz Google kara listesine girer. Sadece web dizinler değil, sosyal imlemeler, paravan bloglar, tanıtım yazıları, bunlar doğru bir şekilde kullanılmadığı taktirde hayal kırıklığına uğrarsınız. Umarım site dışı SEO kavramını anlamışsınızdır. Yani sitenizde hazırlamış olduğunuz içeriği Googleda üst sıralara yükseltmek istiyorsanız o zaman o içeriğinizin bulunduğu sayfaya dışarıdan kaliteli backlink almalısınız. Bunu daha detaylı olarak ileride anlatacağım. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asp.Net ve Sql ile Bağlantılarda Alınan Hatalar

MVC route .html uzantılı sayfaya yönlendirme