Mvc İlk Giriş

Merhaba arkadaşlar. Geç olsa da mvc ye geçiş yaptım. Asp.Net Core duymuşsunuzdur. Yeni bir teknoloji olarak bize sunulan teknolojiyi mvc tarzı yazım ile geçiş yapıldı. Bu yüzden mvc ye biraz geçiş yaptım.

Asp.net Core dan kısaca özet geçeyim. Tamamen oturduktan sonra ona geçiş yapacağım. Asp.Net Core ilk ismi Asp.Net 5 olarak çıkacaktı. Fakat Asp.Net devamı düşünürler diye sanırım ismini Asp.Net Core olarak çıkarıldı. Asp.Net bittimi derseniz, bitmiş gibi gözükmüyor. Asp.Net Core temel olarak çıkarılma neden, tüm işletim sistemlerine yazılım yapabilme özelliği sağlamaktı. Xamarian ile bildiğiniz gibi. Fakat şu anda bile sadece Web ve Console programlıyabiliyoruz. Temelde yine Framework tabanını kullanmaktadır.

Temel yazımı yazdıktan sonra artık asıl meseleme geleyim. Mvc kategorimi çıkarmamın nedeni, mvc de her projede yazmam gereken bazı kodlar var. Ezbere daha almadığım için buraya yazacağım ve gerektiği zaman buradan ulaşabileceğim. Böylelikle hangi projede hangi koddu diye aramam gerekmeyecek.

Sizinde belki ihtiyaç duyabilirsiniz. Açıklama fazla yapamayacağım. Fakat ne işe yaradığını yazacağım.

Şimdiden kolay gelsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asp.Net ve Sql ile Bağlantılarda Alınan Hatalar

MVC route .html uzantılı sayfaya yönlendirme

Sql İlişkili Tablolardan Kayıt Silerken yada Değiştirirken Oluşan Hata