Html Derslerine Girelim Artık




Merhaba arkadaşlar ilk html nasıl neyle yazılır onu söyleyeyim. Her Windows makinada bulunan not defteri işinizi görecektir. Şimdi bir not defteri açın ve ismini index koyun. Neden index koyduğumuzu ilerleyen kısımlarda göreceğiz.
İlk taglarımızla başlayalım. İlk tagımız <html> tagı. Tüm web siteleri bu tag arasına yazılır. <html> bu bir açılış tagıdır. Her açılışın bir kapanışı olmalıdır bunu unutmayın. <html> nin açılışı </html> dir. Bir Örnek verelim sizde yazarak deniyebilirsiniz..

Örnek:
<html>
Klasik Yazı yani Hello World!
</html>

Bunu kayıt edip kapatalım. İlk önce index ismini verdiğimiz not defterinin uzantısı .txt den .html e dönüştürüyoruz. Sonra index.html ye çift tıkladığımızda aşağıdaki gibi  bir ekran çıkacaktır karşınıza.













Böylelikle ilk sayfamızı oluşturmuş oluyoruz. Ve hatta içinde dikkat ettiyseniz “Klasik Yazı yani Hello World!” Yazıyor J . Bu sizin ilk web sayfanız J. Şimdi tüm önemli tagları ve görevlerini yazayım diğer derstede uygulamalı onları anlatmayı planlıyorum.
<html></html>  : Tüm site kodlarını bu tagın içine yazacağımızı söylemiştik.
<head></head>  :  Bu taga başlık tagı diyoruz <html> yazısının hemen altına yazıyoruz. Neden başlık tagı dedigimizi diger derste uygulamayla anlatacağız.
<body></body> : Bu tagın içine sayfada gözükücek kısmı yazacağız. Örn: Buton, yazı, combobox vb.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asp.Net ve Sql ile Bağlantılarda Alınan Hatalar

MVC route .html uzantılı sayfaya yönlendirme