Web'e Giriş


Merhaba sevgili arkadaşım. Bugün sana uzmanlaştığım alanda ilk dersi vereceğim. Benim adımlarımı izledikçe Web site kodlamanın ne kadar eğlenceli olacağını ve kolay olduğunu göreceksin. Bugün web kodlamanın temeli Html den bahsedeceğim. Çok uzatıp lüzumsuz konulara girip kafanı karıştırmak istemiyorum. Benim Web Kodlamacı Olarak Html Öğrenme Sürem Sadece 30 dakikadır. Size de aynı Şekilde Öğreteceğim.


İlk önce html nedir 1 2 cümleyle ondan bahsedelim. Html bir programlama dili değildir. Bir tasarım dilidir. Seni bu konuda hiç bir şey bilmiyor diye düşünerek anlatacağım konuyu. Şimdi kodlama nedir tasarım nedir bir kenarı bırak askıya al beyninde bunu. Gerçek hayata dönelim. Eskiden kullanılan günümüzde yaygın olmayan Telefon rehberlerini biliriz. A dan Z ye içlerinde Bu sayfa A-D, E-H gibi ayrıldığını biliyoruz. Ve istediğimiz kişinin numarasını Mesela Adı Altay ise A-D kısmına bakacağımızı biliyoruz. İşte Html budur. Şimdi diyebilirsin nasıl budur diye. Hani kod yok bunda diye. Zaten ilk amacımız kod yazmak değildir!

Sana Bloğumda en ince ayrıntıya kadar anlatacağıma söz verdim. Ama kafanız karışmasın diye bu tip örnekler vereceğim..

Telefon Rehberimize geri dönelim. Dediğim gibi istediğimizi Misal Altay’ı A-D arasına bakarak buluyoruz. İşte Html de A-D dediğimiz kısım o üst tarafta gördüğünüz Menüler(Ana sayfa, Hakkımda, İletişim vb.). Biz Hakkımızda kısmını tıkladığımızda Yani  Telefon rehberinden A-D’yi açtığımızda o bulmak istediğimiz içeriği buluyoruz.

Html bir de yazının rengini değiştirme,  resim ekleme, Şablon oluşturma olayları içerir. Sakın gözünüzü korkutmasın. Bunlar Çok basit şeyler. İlerledikçe göreceğiz..

Html işte bu kadardır temel mantık olarak. Tüm Web kodlamacıda Web tasarımcıda Html bilmek zorundadır. Çünkü bu temeldir!


İyi akşamlar dilerim..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Asp.Net ve Sql ile Bağlantılarda Alınan Hatalar

MVC route .html uzantılı sayfaya yönlendirme